De lekkerste bramen
Maak kennis met de bramen van Beekers Berries. Door onze zorgvuldige rassenkeuze bieden we de lekkerste bramen – heerlijk zoet en rijk van smaak. De meeste bramen van Beekers Berries worden geteeld in onze eigen Nederlandse kassen. Echter zijn deze smaakvolle vruchten het hele jaar door verkrijgbaar doordat we nauw samenwerken met gespecialiseerde telers in diverse landen. Ontdek alles over onze bramen, van het ideale klimaat voor de teelt tot receptinspiratie en bewaartips.
Eigenschappen
Een braam wordt gevormd door allemaal kleine cellen. Deze bolvormige vrucht heeft een diep paarse, bijna zwarte, kleur wanneer deze rijp is. Beekers Berries bramen zijn zoet van smaak en hebben een lichtzure toon. Bramen krijgen pas een zoete smaak wanneer ze volledig rijp zijn – tot die tijd overheerst de zurige smaak. Onze Beekers Berries bramen worden gekenmerkt door een rijke, volle smaak met een aardse ondertoon.
Seizoen
Net zoals bij onze aardbeien, blauwe bessen en frambozen, zijn bramen het hele jaar door verkrijgbaar. In Nederland worden de eerste bramen eind april/begin mei geplukt en loopt dit door tot en met november. Buiten het Nederlandse seizoen, werken we samen met vaste telers in andere landen, zodat we jaarrond de lekkerste bramen kunnen bieden.
Teeltlocaties
Bramen vragen om een klimaat waarbij het niet te warm is in de zomer en niet te koud in de winter. Ze verdragen lichte vorst en hebben voldoende neerslag nodig. Dat maakt Nederland een hele geschikte plek voor de teelt van bramen. Naast de Nederlandse teelt worden de bramen van Beekers Berries voornamelijk geteeld in Spanje en Portugal.
Zoete bramen
Bramen hebben een heerlijk rijke, zoete smaak en zijn ook nog eens erg gezond. Bramen zijn een perfect tussendoortje in een gezonde levensstijl, maar zijn ook een heerlijke aanvulling in allerlei recepten, zoals salades en gebak.
Zoete bramen
Bramen hebben een heerlijk rijke, zoete smaak en zijn ook nog eens erg gezond. Bramen zijn een perfect tussendoortje in een gezonde levensstijl, maar zijn ook een heerlijke aanvulling in allerlei recepten, zoals salades en gebak.
Laat je inspireren!
De lekkerste recepten met bramen
Bramen bewaren: zo blijven ze het verst
- Leg een velletje keukenpapier in een plastic bakje en verdeel hier de bramen over. Het keukenpapier zorgt ervoor dat eventueel vocht wordt opgenomen.
- Bewaar de bramen (onafgedekt) in de koelkast, bij voorkeur in de groentelade.
- Wil je de bramen wassen? Doe dit pas vlak voordat je ze gaat eten – bramen zijn namelijk gevoelig voor vocht en kneuzing.
Behind the Berries
Zo telen wij onze bramen
De bramenteelt van Beekers Berries begint bij de rassen. Onze bramenrassen zijn namelijk zorgvuldig gekozen – we kiezen rassen die sterk en weerbaar zijn. Op deze manier beperken we het gebruik van gewasbescherming en bieden we de beste kwaliteit.
Onze bramenplanten groeien in potten en krijgen alle ruimte om rustig uit te groeien tot volwaardige bramenstruiken. De vruchten worden met de hand geplukt door onze collega’s. Voor de hoger hangende bramen maken zij gebruik van een handige kar, waarop ze veilig en gemakkelijk kunnen staan. Zo kunnen onze collega’s hun werk op een comfortabele manier uitvoeren.
Samen met de natuur
Daarbij werken we bij Beekers Berries nauw samen met de natuur. In onze kassen spelen bijen, hommels en andere nuttige insecten een belangrijke rol. De bijen komen van een lokale imker. Samen met de hommels zorgen zij voor kruisbestuiving. Andere insecten worden als natuurlijke vijand ingezet om schadelijke plagen te bestrijden. Zo helpt de natuur ons een handje met het creëren van een gezonde omgeving voor onze bramen.
Veelgestelde vragen
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van bramen?
Bramen kennen veel gezondheidsvoordelen. Allereerst zijn bramen, net zoals al het zachtfruit, vezelrijk. Bovendien zijn ze een bron van vitamine C, E en K – en passen daarmee perfect in een gezonde levensstijl.
Waar kun je bramen voor gebruiken?
Bramen zijn niet alleen heerlijk om puur te eten, maar ook verrassend veelzijdig in de keuken. Voeg ze eenvoudig toe aan een bakje kwark, yoghurt of een frisse salade. Zin om te bakken? Bramen zijn perfect voor taarten, cakes en andere lekkernijen. Wist je dat verse bramen ook ideaal zijn voor het maken van jam of een smaakvolle coulis? Ontdek al onze recepten met bramen en laat je inspireren.
Hoe kun je zien dat een braam rijp is?
Een rijpe braam kun je herkennen aan de diep paarse, bijna zwarte kleur. Een rijpe braam is stevig, maar niet te hard. De cellen zien er bij een rijpe braam vol en sappig uit. Wanneer de vrucht rijp is heeft deze een heerlijk zoete smaak.
Wanneer zijn bramen in het seizoen?
De bramen van Beekers Berries zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Doordat wij nauw samenwerken met diverse internationale telers, kunnen wij jaarrond bramen telen. Onze Nederlandse bramen telen wij tussen eind april en november.
Kun je bramen invriezen?
Je kunt verse bramen prima invriezen. Verspreid de bramen over een bord of plaat. Zorg ervoor dat de bramen elkaar zo min mogelijk aanraken. Leg het bord of de plaat in 2 tot 3 uur in de vriezer. Wanneer de bramen hard en bevroren zijn, doe je ze in een diepvrieszak of luchtdichte bak. Zo kun je bramen wel 8 tot 12 maanden in de vriezer bewaren.
Ons zachtfruit
Bij Beekers Berries telen we niet alleen de lekkerste bramen, maar ook heerlijke aardbeien, blauwe bessen, frambozen, rode bessen en specialties. Wil jij meer weten over ons andere zachtfruit, zoals de beschikbaarheid, het teeltproces of receptinspiratie?
Blijf op de hoogte van alles over ons heerlijke zachtfruit via Instagram, TikTok en Facebook. Van nieuwe recepten en leuke weetjes tot een kijkje in onze kassen – er valt altijd iets te ontdekken. Geniet je van ons zachtfruit of ga je aan de slag met een van onze recepten? Deel jouw genietmoment met onze aardbeien, blauwe bessen, frambozen of bramen door ons te taggen. Gebruik de hashtag #ProefDeZomer en laat jouw creatie zien.
